Održano stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike informatike

Dana 08.01.2019. godine u prostorijama Gimnazije fra Grge Martića u Posušju J.U. Zavod za odgoj i obrazovanje je u suradnji s vanjskim suradnicima Agencije za odgoj i obrazovanje organizirao stručnu edukaciju za učitelje i nastavnike informatike Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.
Tema edukacije bila je: „E- učenje i IT sigurnost“, a predavači su bili iskusni profesori s Ekonomskog fakulteta u Splitu dr.sc. Maja Ćukušić i dr.sc. Mario Jadrić te vanjski suradnik za informatiku, računalstvo i tehničku kulturu Podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje u Splitu, Dragan Stanojević, prof.


Stručnom skupu učitelja i nastavnika informatike odazvalo se ukupno 25 učitelja i nastavnika informatike.
Na plenarnom dijelu stručnog skupa polaznicima su predstavljeni trendovi i sustavi za e-učenje te osnovni pojmovi IT sigurnosti u takvim sustavima. U drugom dijelu skupa, polaznici su se kroz radionice osposobljavali za izradu tečaja u Moodle sustavu.
Sadržaji koji su predstavljeni na radionici su:
1. organizacija osnovnog sadržaja e-učenja (Uređivanje kolegija, Organizacija blokova, Tekstualni sadržaji, Datoteke i prikaz sadržaja mape, Multimedijski sadržaji, Poveznice na vanjske sadržaje, Natpis i RSS sadržaji),
2. organizacija diskusija (Forum, Chat, Poruke i Odabir) i
3. organizacija procjene i samoprocjene znanja (Zadaća i Kviz).

IMG 20190108 100755
Predavači su učiteljima i nastavnicima informatike nakon svog izlaganja dostavili korisničko ime i lozinku za pristup linku s poveznicom Moodle sustava na kojem se nalaze materijali i pdf priručnik kojima su se koristili: http://moodle2.efst.hr/mod/resource/view.php?id=5119

Kao dodatni materijal polaznicima je dostavljen video link youtube kanala prikaza materijala po priručniku: http://moodle2.efst.hr/mod/url/view.php?id=5118

Obzirom kako odgojno-obrazovne ustanove s područja BiH uz prethodno odobrenje nadležnog ministarstva obrazovanja i Hosting usluga za srednje i osnovne škole iz Republike Hrvatske imaju pravo koristiti CARNetove usluge u sklopu kojih se nalazi AAI@EduHr sustav, Zavod će ovisno o interesu škola s područja ŽZH i HBŽ tražiti odobrenje nadležnih ministarstava za njihovu implementaciju u nastavi.

IMG2 20190108 100714


Zavod za odgoj i obrazovanje se srdačno zahvaljuje Agenciji za odgoj i obrazovanje iz Republike Hrvatske te Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju na stručnoj suradnji i omogućavanju potrebnih kadrovskih i materijalnih resursa koji su bili neophodni za provedbu edukacije učitelja i nastavnika informatike.

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com