Održana radionica za učitelje razredne nastave

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje organizirane su i održane radionice za učitelje razredne nastave. Radionica za učitelje iz škola s područja grada Širokog Brijega i dijela škola s područja općine Posušje održana je u četvrtak 10. siječnja 2019. godine u Širokom Brijegu, dok je za učitelje iz ostalih škola na razini Županije održana u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Grudama u petak, 11. siječnja 2019. godine. Edukaciju i radionice su održale vanjske suradnice - savjetnice Zavoda za odgoj i obrazovanje, Ana Kordić, prof. i Valerija Dodig, prof. Radionica je održana na temu "Pismene vježbe u nastavi hrvatskog jezika".

raz.nastava grude2

Potreba za navedenom temom se nametnula zbog neujednačene prakse provođenja pismenih vježbi u svim školama na razini Županije. Na radionicama su u oba dana sudjelovala 84 učitelja razredne nastave iz svih škola. Tom prilikom su učitelji imali priliku upoznati se s različitim oblicima pismenih vježbi u nastavi hrvatskog jezika te načinima i primjerima izvođenja istih. Kroz taj dio učitelji su prošli načine pripremanja pismenih vježbi, ciljeve svake pojedinačne vrste vježbi te primjenjivost u pojedinim razredima. Zbog ujednačavanja prakse u svim školama, učiteljima su predstavljeni standardi u pogledu opsega, odnosno količine teksta pismenih vježbi za svaki pojedini razred (broj riječi i rečenica, broj riječi u rečenici). Pored navedenog, radionice su obuhvatile i načine ispravljanja, vrste pogreški (što se smatra pogreškom, a što ne) te kriterije ocjenjivanja za svaki pojedini razred.
U praktičnom dijelu radionice učitelji su imali prilike primijeniti prezentirano te osmisliti različite vrste pismenih vježbi za sve razrede, od prvog do petog.

raz.nastava siroki1
Zahvaljujemo se svim sudionicima na njihovom odazivu, kao i našim vanjskim suradnicama - savjetnicama na profesionalnom pristupu održavanju ovakve vrste edukacije i radionice.

raz.nastava grude1

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com