Potpisani Ugovori o raspodjeli sredstava Republike Hrvatske za financiranje programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2023. godinu

Dana 11. rujna 2023. godine na svečanom programu održanom na Radimlji u Stocu, a u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvate upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

WhatsApp Image 2023 09 11 at 15.02.23

 Istom je prisustvovala i ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje, gđa Jadranka Bošnjak koja je potpisala ugovor za projekt "Put prema izvrsnosti - uspostava Centara izvrsnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj", kojim je Zavod aplicirao na Javni natječaj te su mu dodijeljena sredstva u iznosu od 50 000 eura.

Cilj ovoga projekta je ostvariti preduvjete za uspostavu regionalnih znanstvenih centara u izvrsnosti za rad s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, nacionalnog sustava izvrsnosti i strateškog plana razvoja centara izvrsnosti u BiH. Cilj je također aktivno doprinijeti rješavanju ključnih problema i unaprjeđenju odgojno-obrazovnog sustava u ŽZH, kao i pružanje podrške i jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika te razvoj programa i aktivnosti za poticanje visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika. 

WhatsApp Image 2023 09 11 at 14.23.49

Potpisivanju ugovora nazočili su i brojni uzvanici, predstavnici Katoličke crkve, predstavnici društvenog života, braniteljskih udruga i gospodarstvenici, a u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prisutnima se obratio g. Zvonko Milas - državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. On je istaknuo značaj projekata kojima je cilj očuvanje Hrvata u Bosni i Hecegovini i naglasio da će Republika Hrvatska stajati iza pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini u financijskom smislu i svemu što će doprinijeti boljem životu i svakodnevnici Hrvata i svih drugih koji žive na područjima gdje se projekti provode.

"S hrvatskim narodom imamo zajedničku prošlost, sadašnjost i budućnost!“, kazao je Milas.

Prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BIH, dr. sc. Dragan Čović. On se zahvalio svima iz Republike Hrvatske koji prepoznaju život hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini kao prioritet politike Republike Hrvatske. Posebnu zahvalu iskazao je i predsjedniku Vlade RH, g. Andreju Plenkoviću, te naglasio važnost pozitivnog ambijenta i suradnje koja je u posljednih sedam godina intenzivna.  Poručio je kako će se sve učiniti da se suradnja i koordinacija nastavi i u budućnosti.

Zahvalu u ime dobitnika potpore za 2023. godinu uputio je gradonačelnik Stoca, g. Stjepan Bošković.

WhatsApp Image 2023 09 11 at 14.23.49 2

WhatsApp Image 2023 09 11 at 14.23.49 1

 

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com