Poziv na sudjelovanje u Programu usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima

J.U. Zavod za odgoj i obrazovanje organizira provedbu Programa usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima za osnovne i srednje škole s područja Županije Zapadnohercegovačke. Program se provodi kao aktivnost u projektu „Put prema izvrsnosti - uspostava CI u ŽZH“. Svrha programa usavršavanja je razvoj kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika za pružanje potpore cjelovitom razvoju potencijalno darovitih učenika u našim školama. Uključeni djelatnici kroz edukaciju će steći znanja i vještine za rad s darovitim učenicima te će izraditi i svu potrebnu dokumentaciju koja će vašoj školi osigurati osmišljen, utemeljen i planiran sustav rada s potencijalno darovitim učenicima. 

Program usavršavanja bi se provodio dogovorenim danima u popodnevnim satima (od 16.00 do 19.00 sati), uživo ili u online okruženju, a provodit će ga tim Centra izvrsnosti SDŽ koji ima višegodišnje iskustvo u radu s potencijalno darovitom djecom i mladima. Za sudjelovanje u Programu usavršavanja prijavljuju se timovi od pet djelatnika škole. Poželjno je da u timu budu odgojno-obrazovni djelatnici različitih profila – od stručnog suradnika do učitelja razredne i predmetne nastave. Prijaviti se možete najkasnije do 3. listopada 2023. godine, a prijavu za sudjelovanje možete pronaći na poveznici.

Za sve eventualne nejasnoće i dodatne informacije možete se javiti e-mail Zavoda: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OBUKA ZA KORIŠTENJE INTERAKTIVNIH PROJEKTORA U ŽZH

J.U. Zavod za odgoj i obrazovanje organizira obuku za učitelje, koja će se održati 28. rujna 2023. godine u Drugoj osnovnoj školi Široki Brijeg, s početkom u 13 sati.

Tema obuke je: "Korištenje interaktivnih projektora".

Molimo Vas da svoju prijavu pošaljete najkasnije do 26. rujna 2023. godine na službenu e-mail adresu Zavoda: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa sljedećim podacima:

- ime i prezime, broj mobitela i e-mail adresa,

- škola u kojoj radite,

- naziv obuke.

Voditelj obuke je Petar Matić, mag. inf.

 

 

 

Najava Stručnog aktiva učitelja prvog razreda

Dana 14. rujna 2023. godine u Osnovnoj školi fra Lovro Karaula u Livnu, a u organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje, održat će se Stručni aktiv učitelja prvog razreda u osnovnim školama Hercegbosanske županije.

Tema ovog susreta bit će pilot projekt implementacije novog kurikula, s kojom učitelji prvog razreda kreću u ovoj školskoj godini. Cilj je da se učiteljima pruži maksimalna podrška u radu, kao i da im se daju smjernice koje će ih dovesti do željenih rezultata u implementaciji kurikula i vidljivog poboljšanja odgojno-obrazovnog procesa.

Najava stručne edukacije za nastavnike ekonomske skupine predmeta

J. U. Zavod za odgoj i obrazovanje organizira stručnu edukaciju za nastavnike ekonomske skupine predmeta Županije Zapadnohercegovačke, koja će se održati 1. rujna 2023. godine u Skupštinskoj dvorani (zgrada Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Stjepana Radića 37b, Široki Brijeg), s početkom u 9 sati.

Tema edukacije je ,Kompetencijski pristup u nastavi ekonomske skupine predmeta".


Molimo Vas da svoju prijavu pošaljete najkasnije do 31. kolovoza 2023. godine do 16 sati, na službenu e-mail adresu Zavoda: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa sljedećim podatcima:


- ime i prezime, broj mobitela i e-mail adresa
- škola u kojoj radite
- naziv edukacije.


Voditeljica edukacije je Viktorija Bošnjak, nastavnica ekonomske skupine predmeta.

 

OBUKE UČITELJA I NASTAVNIKA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE - MEĐUPREDMETNE TEME

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje, a u razdoblju od 22. do 25. kolovoza 2023. godine u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Grudama, održat će se obuke učitelja i nastavnika Županije Zapadnohercegovačke za implementaciju kurikula, a koje se odnose na povezanost nastavnih predmeta s međupredmetnim temama.

Učiteljima i nastavnicima bit će predstavljene četiri međupredmetne teme: Osobni i socijalni razvoj, Građanski odgoj i obrazovanje, Poduzetnost te Upotreba informacijske i komunikacijske tehnologije.

Međupredmetne teme u odgoju i obrazovanju igraju ključnu ulogu u razvijanju holističkog i sveobuhvatnog pristupa učenju. One omogućavaju povezivanje različitih disciplina i koncepta kako bi se kod učenika razvile vještine, ali i razumijevanje svijeta oko sebe, te različite perspektive koje su ključne za uspješno suočavanje sa složenim izazovima današnjeg društva.

 

Najava stručne edukacije za učitelje razredne i predmetne nastave te stručne suradnike psihologe i pedagoge osnovnih škola ŽZH

 J. U. Zavod za odgoj i obrazovanje organizira stručnu edukaciju za učitelje razredne i predmetne nastave te za stručne suradnike pedagoge i psihologe osnovnih škola Županije Zapadnohercegovačke, koja će se održati 26. svibnja 2023. godine u Širokom Brijegu u Skupštinskoj dvorani (zgrada Vlade ŽZH, Stjepana Radića 37b) s početkom u 11.00 sati.

Tema edukacije je „Rješavanje sukoba među učenicima“.

Molimo Vas da svoju prijavu pošaljete najkasnije do 24. svibnja 2023. godine na službenu e-mail adresu Zavoda: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa sljedećim podatcima:

  • ime i prezime, broj mobitela i e-mail adresa,
  • škola u kojoj radite
  • naziv edukacije.

Voditelj edukacije je Mario Brkić, mag. psych.  

Najava stručne edukacije za razrednike u osnovnim i srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke

J. U. Zavod za odgoj i obrazovanje organizira stručnu edukaciju za razrednike/ice u osnovnim i srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke, koja će se održati 24. svibnja 2023. godine u Skupštinskoj dvorani (zgrada Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Stjepana Radića 37b) s početkom u 12.00 sati.

Tema edukacije je „Mentalno zdravlje djece i škola“.

Molimo Vas da svoju prijavu pošaljete najkasnije do 21. svibnja 2023. godine na službenu e-mail adresu Zavoda: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa sljedećim podatcima:

  • ime i prezime, broj mobitela i e-mail adresa
  • škola u kojoj radite
  • naziv edukacije.

Voditeljica edukacije je Doris Vlašić.

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com