Održan seminar "Suvremeni pristup početnom čitanju i pisanju na hrvatskom jeziku" za učitelje razredne nastave HBŽ

Suvremeni pristup početnom čitanju i pisanju na hrvatskom jeziku
U suradnji s izdavačkom kućom Alfa d.o.o. Mostar, Zavod za odgoj i obrazovanje je dana 10.10.2018. godine za sve učitelje razredne nastave iz Hercegbosanske županije organizirao seminar s temom: Suvremeni pristup početnom čitanju i pisanju na hrvatskom jeziku. Seminar su vodili profesori Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: prof. dr. sc. Ante Bežen i doc. dr. sc. Martina Kolar. Profesori su održali predavanja s temama: "Suvremena organizacija nastave početnog čitanja i pisanja" i "Početno čitanje i pisanje na hrvatskom jeziku".

Suvremeni pristup početnom čitanju i pisanju na hrvatskom jeziku
Profesori su istaknuli važnost čitanja i pisanja na materinskom jeziku kao za život ključnim i međusobno čvrsto povezanim vještinama, bez kojih je ljudskoj jedinki praktično nemoguće opstati u današnjem civiliziranom svijetu razvijene tehnologije, kulturnoga stvaralaštva i komunikacija. Budući je stjecanje vještina u djetinjstvu jedna je od najvažnijih obrazovnih zadaća obitelji, vrtića i škole tijekom djetetova odrastanja, učitelji Hercegbosanske županije su iskazali jako veliki interes i zadovoljstvo održanim seminarom.

Suvremeni pristup početnom čitanju i pisanju na hrvatskom jeziku
Nakladničkoj kući Alfa i uvaženim profesorima Učiteljskog fakulteta iz Zagreba srdačno zahvaljujemo na suradnji i unapređenju metodičkih kompetencija naših učitelja u početnom čitanju i pisanju na hrvatskom jeziku.

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com