Održana stručna edukacija "Projektna nastava - izrada turističkog vodiča"

 

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje, u ponedjeljak 20. lipnja 2022. u Osnovnoj školi fra Mije Čuića, Brišnik u Tomislavgradu, održana je stručna edukacija za učitelje i nastavnike Povijesti i Geografije, naziva "Projektna nastava - izrada turističkog vodiča“. Voditeljica edukacije je dr. sc. Marija Naletilić.

20 01

U uvodnom dijelu edukacije voditeljica je pokazala nekoliko primjera nastavnih priprema, te je zajedno sa sudionicima razgovarala o potrebi promjene istih. Budući da je u tijeku izrada predmetnih kurikula, voditeljica naglašava važnost i potrebu da te pripreme budu utemeljene na odgojno-obrazovnim ishodima. Tijekom edukacije voditeljica je prezentirala projektni predložak i izradu turističkog vodiča, a nastavnici su također dobili smjernice kako mogu ostvariti odgojno-obrazovne ishode iz navedenih nastavnih predmeta. Svi sudionici aktivno su sudjelovali u radionici, dijelili iskustva iz svojih škola te sudjelovali u projektnim zadatcima.

Na kraju radionice nastavnici su radili u dvije skupine u kojima su analizirali ishode iz zadanih predmeta. Također su imali zadatak osmisliti kratki projekt i prezentirati ga. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi i aktivnosti sudionika izmjenjivala su se različita iskustva, pozitivne prakse i stvarale nove ideje za poboljšanje cjelokupnog programa navedenih predmeta.

20 03

20 0420 02

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com