Održana stručna edukacija "Uloga medijskog obrazovanja u školama u Bosni i Hercegovini"

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje u petak, 10. lipnja 2022. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana je stručna edukacija za učitelje predmetne nastave i stručne suradnike pedagoge i knjižničare naziva  „Uloga medijskog obrazovanja u školama u Bosni i Hercegovini“. Voditeljica edukacije je dr. sc. Ivana Sivrić.

med. pis. 1

Voditeljica edukacije sudionike je upoznala s pojmom medijske pismenosti i medijskog odgoja. Navodi  kako je medijska pismenost dio cjeloživotnog učenja i dio neformalnog učenja u Bosni i Hercegovini u osnovnim školama. Također, naglašava kako je poželjno da nastavnici i stručni suradnici – knjižničari i pedagozi prepoznaju važnost medijskog odgoja i razvijaju kritičku svijest kod mladih.

Budući da smo svakodnevno izloženi velikoj količini informacija medijska pismenost nam omogućava bolje snalaženje i prepoznavanje lažnih vijesti, manipulacija i govora mržnje te odabir kvalitetnog sadržaja i provjerenih informacija.  Cilj je unaprijediti program medijskog odgoja upravo navedenim primjerima istraživanja iz prakse i potaknuti razgovore o medijima i sigurnom korištenju tehnologija bez kojih ne možemo napredovati u 21. stoljeću.

med. pis. 2med. pis 3med. pis. 4

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com